Opskrift:

Vil du servere østers? Så prøv en version med cremet spinat og pastis

Denne opskrift kaldes 'Rich enough for Rockefeller', som er en særlig tilberedning af bagte østers med cremet spinat og pastis. Denne version stammer fra bogen 'Pink Oyster', som østersmanden Jonas Harboe Frederiksen står bag.

Vil du servere østers? Så prøv en version med cremet spinat og pastis
Offentliggjort

Ingredienser

Østers

  • Cremet spinat
  • 200 g spinat
  • 1 skalotteløg
  • 10 g estragon
  • 1 spsk smør
  • 20 g pastis
  • 150 g fløde
  • 50 g pankorasp
  • 1 æggeblomme
  • 1 citron
  • Salt og peber

Anretning

  • 12 østers
  • 50 g Vesterhavsost

Østers

  1. Blanchér spinat, køl ned i isvand, sigt og pres al væsken ud. Hak den fint. Sautér fintsnittet skalotteløg med spinat og estragon i smør.
  2. Flambér med pastis, og lad alkoholen fordampe. Tilføj fløde, og reducér, ind til en cremet masse.
  3. Sluk for varmen, tilsæt panko, og rør rundt. Tilsæt en æggeblomme, og smag til med salt, peber, citronskal og -saft.

Anretning

  1. Tænd ovnen på 200 grader grillfunktion.
  2. Fyld et ildfast fad med salt, og lav en fordybning til hver østersskal.
  3. Åbn østers, og fyld hver østers med 2 tsk. cremet spinat, så det beskytter selve østersen. Over hver østers rives en generøs mængde ost.
  4. Grill østers i 3-4 minutter, indtil de bliver gyldne. Har din ovn ikke grillfunktion, kan du gratinere dem med en gasbrænder.