Opskrift:

Denne parmesancreme er så god, at du får lyst til at lave den igen og igen

Der er umami for alle pengene i denne parmesancreme, der får syrligt og sødt modspil fra god balsamico, og som her er sat sammen med ristede kartofler, græskar og pocheret æg.

Denne parmesancreme er så god, at du får lyst til at lave den igen og igen
Offentliggjort

Ingredienser

  • 500 g aspargeskartofler
  • ½ hokkaidogræskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt 
  • Sort peber

Parmesancreme

  • 2 dl piskefløde
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 salvieblad
  • 150 g fintrevet parmesan 24 mdr.
  • 1 knsp. revet muskatnød

Servering

  • 4 æg
  • Balsamico tradizionale eller condimento

Sådan gør du:

  1. Vask og tør kartoflerne, og skær dem i halve på langs. Skær hokkaido i grove stykker.
  2. Vend begge dele sammen i olivenolie og lidt salt og peber, og fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader, til de er gyldne i kanterne.

Parmesancreme

  1. Lav parmesancremen, mens hokkaido og kartofler bager i ovnen.
  2. Kom fløde i en gryde sammen med et helt fed hvidløg, timian, laurbærblad og salvie. Varm det langsomt op i ca. 10 minutter, så smagen fra hvidløg og krydderurter kommer ud i fløden, uden at de koger ind.
  3. Sigt fløden, og rør sammen med fintrevet parmesan og lidt muskatnød. Rør det godt sammen, så osten smelter helt ud i fløden, og det bliver en tyk creme.

Servering

  1. Pochér æggene i 3-4 minutter.
  2. Kom parmesancreme i bunden af lune tallerkener, og top med de bagte grøntsager. Kom et pocheret æg i hver portion, og dryp med få dråber balsamico.