Opskrift: Ristet blomkål med ras el hanout, nye kartofler og harissa-dressing

En god fyldig og mættende salat er en dejlig afveksling fra den varme mad på en sommeraften – eller en fin frokost i weekenden, måske på altanen eller ved havebordet.

Opskrift: Ristet blomkål med ras el hanout, nye kartofler og harissa-dressing
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 500 g nye kartofler
  • Salt
  • 500 g blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ spsk. ras el hanout 
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 1 håndfuld solsikkespirer
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 frillice
  • 4 spsk. harissa
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt 
  • 100 g yoghurt naturel

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i velsaltet vand i 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet 7 minutter. Lad kartoflerne køle lidt af, og pil dem. 
  2. Skyl blomkålen og del i store buketter. Vend med olivenolie, ras el hanout og lidt salt. Læg dem i ét lag i en bradepande, og steg dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. 
  3. De sidste 5 minutter drysses græskarkerner over og rister med. 
  4. Skyl og aftør persille og mynte.
  5. Pluk frillice ud i blade, og skyl og afdryp dem. Pluk i grove stykker og fordel i et fad. Skær kartoflerne i halve, og læg dem på salaten sammen med blomkål, persille og mynte. 
  6. Rør harissa sammen med citronsaft og olivenolie, og smag dressingen til med salt. Kom yoghurten over salaten og til sidst harissa-dressingen. 
  7. Servér med fladbrød.