Opskrift: Sådan laver du burger med ølbraiseret svinenakke

Der er noget om snakken – grisen er ikke dum i nakken, og den smager godt, både grisen og dens nakke, der er så velsmagende en udskæring på grund af det mørke nakkekøds store fedtmarmorering. Brug for eksempel svinenakken i denne saftige burger.

Burger med svinenakke
Offentliggjort

4 burgere

Total:3 timer 20 minutter

Ingredienser

  • 750 g nakkefilet
  • Salt
  • Sort peber
  • Smør
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 3-4 kviste timian
  • 33 cl mørkt øl           
  • 1 lille bundt kruspersille
  • 4 brioche-burgerboller

Sellerisalat

  • 1 lille knoldselleri
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. grov sennep
  • 1 lille bakke karse
  • Salt

Råsyltet rødbede

  • 2-3 små rødbeder
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i grove tern, og krydr med salt og peber.
  2. Pil løget og skær det i tern.
  3. Skyl timiankvistene.
  4. Rens og pluk persille, og gem på køl til servering.
  5. Brun kødet i en gryde, tilsæt løg og steg videre.
  6. Kom øl og timian ved, og lad kødet simre ved meget svag varme i 2-3 timer, til det er helt mørt og falder fra hinanden.
  7. Tag kødet op, og træk det ved hjælp af 2 gafler i trevler. Smag kødet til med salt og peber. Hvis der stadig er meget væde, kan du lade det koge lidt ind uden låg, men det skal ikke været helt tørt.
  8. Lun burgerbollerne, flæk dem, og læg dem sammen med sellerisalat i bunden, derpå godt med kød og så råsyltet rødbede og persille og top med overbollen. 

Sellerisalat

  1. Skræl og skyl knoldsellerien, skær den i julienne og rør sammen med mayonnaise, sennep og klippet karse. Smag til med salt.

Råsyltet rødbede

  1. Skæl og skyl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern.
  2. Vend med sukker og eddike og krydr med lidt salt og peber.