Opskrift: Sådan laver du carbonara-snacks

Køkkenchef Nicola Fanetti har på vellykket vis kombineret det italienske køkken med det nynordiske, som han har lært at kende i sin tid på Noma. Sådan laver du hans alternative carbonara-snack, der er en signaturret på Restaurant Brace.

Carbonara-snacks
Offentliggjort

10 carbonara-snacks

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 500 g rismel
  • 9 g salt
  • 250 g æggehvide
  • Olie
  • 20 g bacon
  • Brændt hø

Ostecreme:

  • 300 g Havgus

Carbonara-sauce:

  • 300 g æggeblomme
  • 150 g sojafløde
  • Salt
  • Peber
  • Sojasauce

Sådan gør du:

  1. Bland rismel og salt, og saml til en dej med æggehviderne. Rul dejen tyndt ud, som var det en pastadej, og beklæd smurte minitærteforme med dejen. 
  2. Bag de små tærtebunde i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne.
  3. Skær bacon ud i små tern, og rist sprøde på panden.
  4. Stød det brændte hø i en morter til pulver.
  5. Fyld ostecreme i tærterne, fordel de ristede bacontern over, og dæk med en skummende carbonara-sauce fra sifon, og drys til slut med pulver af brændt hø.  

Ostecreme:

  1. Skær skorpen af osten, og vej osteskorpen af.
  2. Kog osteskorpen i 3 gange så mange gram vand, som der er skorpe. Lad det koge i 5 minutter, dræn ’ostevandet’ fra, og lad det afkøle.
  3. Vej nu 180 g ’ostevand’ af, hæld det på Thermomix og kør med den nu skorpefri Havgus ved 37 grader i 10 minutter.
  4. Lad ostecremen afkøle, og fyld derpå cremen på sprøjtepose til anretning.

Carbonara-sauce:

  1. Varm æggeblommerne og sojafløden op i vandbad under stadig piskning til en temperatur på 80 grader.
  2. Smag cremen til med salt, peber og sojasauce.
  3. Lad afkøle, og kom på sifon til servering.