Opskrift: Sådan laver du Dak Wichangoens forårsruller

Forårsruller er noget af det bedste, der findes, når man har tømmermænd. Det mener dommer i Masterchef og tidligere Michelin-kok Dak Wichangoen, der deler sin opskrift på perfekte forårsruller her.

Opskrift: Sådan laver du Dak Wichangoens forårsruller
Offentliggjort

5

Ingredienser

  • 250 g hakket svine-, kyllinge- eller oksekød (kan udelades)
  • 2 porrer eller løg
  • 4 gulerødder
  • 1/2 spidskål eller 1/4 hvidkål
  • 1 bagekartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g glasnudler
  • 5 spsk. fiskesauce
  • 1/2 dl soyabønnesauce
  • 2 æg
  • Friskkværnet peber
  • Forårsrullepapir (typen, der er beregnet til stegning)
  • Olie til fritering

Sådan gør du

  1. Sæt nudlerne i blød i koldt vand.
  2. Porrerne skylles og skæres i centimetertykke skiver, kålen snittes, gulerødder og kartofler skrælles og rives på et rivejern/råkostjern.
  3. Mas og grovhak de to hvidløgsfed. Brun dem i en gryde med neutral olie ved medium varme.
  4. Tilsæt grøntsagerne og vend dem rundt i 5-8 minutter ved høj varme. Steg indtil grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
  5. Tilsæt fiskesauce og soyabønnesauce og smag til med peber.
  6. Sluk for varmen og rør æggene og nudlerne i.
  7. Tag nu et forårsrullepapir og læg foran dig. Placér et par gode spiseskefulde af fyldet på papiret, og fold det til en forårsrulle.
  8. Steg nu dine cirka 30 forårsruller gyldne og sprøde i neutral olie, der cirka er 175 grader varmt.