Opskrift: Sådan laver du en nem og lækker kyllingeburger

Denne lette burger kan du spise med én hånd – uden den drypper ned ad din arm. Perfekt til en Champions League-aften eller som en hurtig snack, der kan imponere.

Kyllingeburger
Offentliggjort

4 burgere

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 benløse kyllingelår uden skind
  • 4 spsk. riseddike i en kop
  • 2 spsk. sojasauce i en kop
  • Vegetabilsk olie til stegning  (25 deciliter)
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. chilisauce (gerne Sriracha)
  • 4 bløde burgerboller
  • ½ fint snittet hvidkål eller spidskål
  • 2 forårsløg
  • ⅓ kop majs stivelse
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 180 grader.
  2. Rør mayonnaise og chilisauce grundigt sammen i en lille skål.
  3. Skær din hvidkål i meget tynde skiver, kom kålen i en medium skål.
  4. Skær dine forårsløg i medium skiver, kom dem i en anden skål.
  5. Tør dine kyllingelår med lidt køkkenrulle, og kom dem derefter i en frysepose sammen med 2 spsk. riseddike og 1 spsk. sojasauce, 1 knivspids salt og lidt peber. Prøv derefter at få så meget luft som muligt ud af fryseposen, før du lukker den. Arbejd kyllingen rundt inde i posen, så kødet vendes så meget i marinaden som muligt. Lad kyllingerne hvile i posen, mens du går videre med forberedelserne.
  6. Hæld olien i en tykbundet gryde, så olien når minimum 1½ centimeter op langs siderne (de høje sider gør, at olien ikke sprøjter under stegning). Varm olien op til cirka 180 grader (brug stegetermometer).
  7. Skær bollerne over, og kom dem i den forvarmede ovn i 1½ minut, til de er gyldne.
  8. Tag kyllingen ud af fryseposen, og vend dem grundigt i majsstivelsen, til de er helt dækket.
  9. Når olien når cirka 180 grader, skruer du ned til svag varme og lægger kyllingekødet forsigtigt i. Hold øje med din olietemperatur, som vil falde, når du lægger kyllingestykkerne i, og skru en tand op for blusset i et minuts tid. Vend kyllingestykkerne hyppigt, indtil de får en sprød og mørkebrun skorpe.
  10. Læg kyllingestykkerne på køkkenrulle eller i en si, og lad dem afkøle i nogle minutter.
  11. Lav en hurtig topping af den valgte kål rørt sammen med den overskydende ris-eddike og soyasauce.
  12. Smør chili-mayonnaise på de ristede sider af bollerne. Fordel lidt forårsløg ud over chili-mayonnaisen på den nederste halvdel af bollerne, og læg kødet ovenpå. Fordel din kål-topping jævnt over kyllingen, og luk burgeren med den øverste del af bollen. Velbekomme.

TIP! Du skal bruge kødet fra kyllingelår, da det er det blødeste og møreste. Kødet på kyllingens lår og overlår indeholder mere bindevæv og har derfor en anden struktur end kyllingebrystet, fordi kyllingen har brugt sine ben mere, og det gør kødet meget mere mørt og smagfuldt. Hvis du ikke kan købe afbenet kyllingelår, kan du selv let afbene 4-6 lår og overlår. Fjern også skindet. Tag kødet ud af køleskabet tyve minutter før, du skal bruge det, og pak det ud.