Opskrift: Sådan laver du René Mammens tømmermændsmad

Michelinkok René Mammen giver her sit bud på en omgang med kylling og græskar/selleri-kompot til, når hovedet dunker, og kroppen lider.

Opskrift: Sådan laver du René Mammens tømmermændsmad
Offentliggjort

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1000 g kylling lår eller bryst hakket 2 gange på kødhakker
  • 1 løg finthakket
  • 2 spsk panko
  • 1 græskar
  • 1 selleri
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • 1 fennikel
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 4 cm revet ingefær
  • 4 dl soya af høj kvalitet
  • 4 æggeblommer

  1. Kyllingekødet røres med løg, salt, peber, og panko formes omkring et spyd og grilles ca. tre min. på hver side.
  2. Skræl græskar og selleri, skær det i mindre stykker, og vend det med lidt olie og salt og peber bag i ovne ved 170 grader i 25 min., tag det ud af ovnen, tilsæt smør og “mas” græskar og selleri med en ske til en grov mos.
  3. Snit fenikkel helt fint i hånden eller brug en mandolin (pas på nallerne). Vend fennikel med citronsaft.
  4. Riv ingefær og limeskal i soyaen, smag til med limesaft.
  5. Fordel soyasaucen i fire skåle, del æg og læg forsigtigt blommen ned i soyaen (én til hver)
  6. Anret kyllingespyd og mos på en tallerken, top det med fennikelsalaten og dyp i soya.