Opskrift: Sådan laver du rødspætte med bacon, porre og cider

Trangen til lysere og lettere mad kommer over os sammen med foråret. Her kommer fisk ind i billedet som oplagt forårsspise. Og du har garanteret ikke opbrugt dine fiskekvoter for det sidste år.

Rødspætte
Offentliggjort

4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 2 porrer
  • 50 g smør
  • 4 flåede rødspætter
  • Salt
  • Peber
  • 3 dl cider
  • Tilbehør: Nye kartofler og persille

Sådan gør du:

  1. Skær bacon i tern. Steg sprød på en tør pande og læg til side.
  2. Rens porrerne grundigt, skær dem i skiver og svits i baconfedtet. Tag det af panden og læg til side.
  3. Tør panden af, og tag en ekstra pande frem – nu skal der steges rødspætter, og én pande er ikke nok.
  4. Fordel smørret i de 2 pander. Krydr rødspætterne på begge sider med salt og peber, og kom 2 i hver pande. Steg dem 2 minutter pr. side, og fordel så porrer og bacon i hver pande. Hæld cider ved, og lad det simre et par minutter.
  5. Vend forsigtigt rødspætterne én gang undervejs.
  6. Servér med kogte nye kartofler og et drys renset persille.