Opskrift: Små rabarbertærter med skovmærkesukker og flødeskum

Vi er midt i årets første rabarbersæson, og derfor er det et oplagt tidspunkt at bage denne søde og sure tærte på.

Opskrift: Små rabarbertærter med skovmærkesukker og flødeskum
Offentliggjort

6

Ingredienser

  • 225 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 125 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2-3 spsk. koldt vand
  • 40 g sukker
  • 1 håndfuld skovmærke
  • 2 dl fløde 50%
  • 300 g rabarberstængler
  • 150 g sukker
  • 6 portionstærteforme 

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel med flormelis, og smuldr smørret ud i. Rør æggeblommen i, og saml dejen med lidt vand. 
  2. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
  3. Rul derpå dejen ud, og skær 6 cirkler ud, der passer til størrelsen på tærte-
  4. formene. 
  5. Kom dejen i formene, og trim kanterne. Prik bundene et par gange med en gaffel. Sæt formene i køleskabet i 30 minutter, før de bages ved 175 grader i 12-15 minutter. 
  6. Blend imens sukker med skovmærke, og lad sukkeret tørre lidt godt fordelt på en tallerken. 
  7. Pisk fløden til tykt skum, og fyld det i en sprøjtepose. 
  8. Fyld tærtebundene med rabarberkompot, når de er afkølede, top med flødeskum, og drys med skovmærkesukkeret. 
  9. Rabarberkompot 
  10. Skyl rabarberstænglerne, skær dem i tykke skiver, og kom dem i en gryde med sukkeret. Kog det sammen i 15 minutter, til rabarberne er kogt ud til kompot. 
  11. Lad kompotten køle ned.