Opskrift:

Giv dine svinekoteletter et asiatisk kram

Kolde tider kalder på varme retter, og her får du opskriften på sortfodsgris med teriyaki-svampeglace og pære, der er langt nemmere at lave, end det lyder.

Opskrift: Sortfodsgris med teriyaki-svampeglace og pære
Offentliggjort

Ingredienser

  • 2 små pærer
  • 4 koteletter af sortfodsgris
  • Salt og sort peber
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 håndfuld frisk timian + evt. timianblomster

Teriyaki-svampeglace

  • 4 dl kalvefond
  • ½ dl oloroso eller manzanilla sherry
  • 2 spsk. lys soja
  • 1 tsk. honning
  • 25 g koldt smør
  • 400 g svampe – fx kantareller og/eller shiitake
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Halvér pærerne, og krydr dem og grisen med salt og peber. 
  2. Varm olien på en pande, og steg kødet ca. 4 minutter pr. side. Det må gerne være let rosa. Når kødet vendes, kommes pærerne i med skærefladen nedad. Steg dem, mens kødet færdigtilberedes. 
  3. Drys timian over, og anret kød og pære sammen med teriyaki-svampeglace.

Teriyaki-svampeglace

  1. Kom fond i en gryde med sherry, soja og honning. Kog det langsomt ind til en tredjedel. Rens svampene med en børste, og del evt. store svampe i mindre stykker.
  2. Varm 1 spsk. olivenolie i en pande, og svits svampene ved hård varme i et par minutter. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen under saucen, og rør små tern af koldt smør i, så den tykner og bliver blank. Tilsæt svampene.