Skal fra ½ økologisk citron i store stykker skrællet med en tyndskræller
2 fed fintsnittet hvidløg
1 knust tørret chili
8 forårsløg
1 dl god tomatpassata
1-2 dl god fiskebouillon
25 g smør
4 stilke fintsnittet bredbladet persille
½ økologisk citron
Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Bring en stor gryde med vand og salt i kog. Læg hummeren i, når vandet koger, og kog den i 6 minutter. Køl den lidt af. Del nu hoved og hale fra hinanden, og pil alt kødet fra halen ud. Fjern tarmen, som sidder ned langs ryggen. Giv kløerne et godt fast hak med en stor og tung kniv, så de deler sig i to stykker. Pil kødet ud. Vær opmærksom på, at der godt kan sidde lidt brusk inde i midten af kødet fra kløerne. Sørg for at få det væk. Skær alt kødet i mindre stykker. Del hovedet ned i midten på langs, og fjern mavesækken, som er den lille blære ved øjnene. Læg den røde rogn og den grønne lever i en lille skål. Det skal bruges i saucen, da der er god smag i det.
Varm ekstra jomfruolivenolie op i en stor pande, og sautér de tomme hummerhoveder sammen med citronskal, hvidløg, chili og forårsløg. Det må ikke tage farve. Tilsæt tomat-passata, fiskebouillon og lever og rogn fra hummerhovedet. Læg hummerkødet ned i panden, og sluk for varmen.
Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Tænd for panden med hummer, og kom pastaen op i panden. Vend det hele sammen, tilsæt smør, og lad det koge et minut eller to. Tilsæt lidt kogevand fra pastaen eller fiskebouillon, hvis retten skal have mere væske. Tilsæt bredbladet persille, og smag til med havsalt og friskkværnet peber. Servér med både af frisk citron.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.