Opskrift: Tacos med grisenakke, koriander og syltet gulerod

Tacos a la Restaurant Hærværk.

Opskrift: Tacos med grisenakke, koriander og syltet gulerod
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 2 tykke nakkekoteletter
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør
  • 2½ dl vand
  • ¾ dl olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 420 g boghvedemel
  • 300 g tomater
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 lille bundt krydderurter
  • ½ spsk. æbleeddike
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. olivenolie
  • ½ kg gulerødder
  • ½ chili
  • 1½ dl æbleeddike
  • 80 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1 agurk
  • 1 bundt koriander
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  1. Tag kødet ud af køleskabet i god tid, og krydr overfladen med salt og peber. Det er starten på den gode tilberedning.
  2. Varm en pande godt op, tilsæt olie, og steg nakkekoteletterne ca. 3 minutter på den ene side og 3 minutter på den anden side. Tag kødet af panden, og lad det trække i 8 minutter.
  3. Start panden op igen, tilsæt smør, og steg nakkekoteletterne igen i 3 minutter på hver side. Lad kødet trække yderligere 8 minutter, og skær det i skiver.
  4. Anret kødet i tacos med en salsa i bunden, syltet grønt på toppen og drys af sorte sesamfrø, der er ristet forinden.

Tacos

  1. Opvarm vand og olie, så du lige kan røre ved det, vend blandingen sammen med de tørre ingredienser, og lad dejen hvile i ca. ½ time.
  2. Del dejen i mindre portioner, tril dem til kugler, og rul dem flade.
  3. Steg hver taco på en tør pande 15-30 sekunder på hver side over middelvarme.

Salsa

  1. Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og fjern kernerne. Skær tomatkødet i meget små tern.
  2. Pil skalotteløg og hvidløg. Snit løget fint og knus hvidløget.
  3. Skyl chili og krydderurter, og snit begge fint.
  4. Vend det hele sammen med eddike, salt, peber, sukker og olivenolie.

Syltet grønt

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i form som tandstikker.
  2. Skyl den halve chili, og finthak den.
  3. Varm eddike, sukker, vand og chili op i en lille gryde, tilsæt gulerødderne, og giv dem et kort opkog.
  4. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
  5. Skyl, slyng og hak korianderen. Vend begge dele sammen med sesamfrø, der forinden er ristet. Vend derpå med de syltede gulerødder og smag til med salt og peber.