Opskrift:

Den her deler vandene: Her er opskriften på tatar med Gammel Knas

Den klassiske franske version af en tatar bliver udfordret her. I denne opskrift serveres den nemlig med sauerkraut, tyttebær, sumak-mayo og Gammel Knas, der giver tateren et mere syrligt præg.

Den her deler vandene: Her er opskriften på tatar med Gammel Knas
Offentliggjort

Ingredienser

  • 50 g fintrevet Gammel Knas
  • 50 g mayonnaise
  • 2 tsk. sumak
  • salt og sort peber
  • 300 g okseinderlår
  • 1 dl sauerkraut – pres væden ud inden
  • 200 g champignon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g tyttebær, friske eller frosne
  • 4 spsk. karse

Sådan gør du:

  1. Fordel Gammel Knas i en lille bradepande med bagepapir, og bag det i 7-8 minutter ved 180 grader, til det er smeltet og gyldent.
  2. Lad det køle af, så det bliver sprødt, og knæk det i mindre stykker.
  3. Rør mayonnaise sammen med sumak, og smag til med lidt salt og sort peber.
  4. Skær kødet i meget fine tern, og vend det sammen med sauerkraut og lidt salt og peber. Rens svampene grundigt, og dup dem tørre.
  5. Del den ene halvdel i kvarter, og skær den anden halvdel i supertynde skiver med et mandolinjern. Varm olien på en pande, og steg de kvarte champignon ved hård varme kun på denne ene side.
  6. Anret tataren med stegte og rå svampe, mayonnaise, tyttebær og sprød Gammel Knas. Pynt med karse.