Opskrift: Torskerogn med hjemmelavet grøn remoulade og palmekålschips

Morten Brink Iwersen rører sin remoulade med surkål eller fermenteret kål. Og også den er hjemmelavet. Det er virkelig nemt, siger han: ”Hvidkål, salt, lidt hvidløg og chili. Og ventetid. Det er en fornem knasende grundingrediens i salater, sandwich og som her i remoulade, hvor det giver en fermenteret dybde, som er svær at modstå.”

Torskerogn
Offentliggjort

6 personer

Total:30 minutter

Arbejdstid:5 minutter

Ingredienser

  • 1 stor torskerogn
  • Suppegrønt
  • Peberkorn
  • Korianderfrø
  • Salt

Palmekålschips

  • 1 palmekålhoved
  • Smagsneutral olie
  • Salt
  • Peber

Grøn remoulade

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. sherryeddike
  • 2 dl smagsneutral olie
  • Salt
  • Citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 2 blade palmekål
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt estragon
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du:

  1. Pochér torskerognsbukserne i vand med lidt renset suppegrønt, lidt peberkorn, lidt korianderfrø og salt.
  2. Lad rognen køle af i kogelagen, og skær den derpå ud i skiver eller mindre stykker.
  3. Servér torskerognen, som den er, eller vend evt. i lidt mel, og steg sprød i smør eller olie på en pande.
  4. Giv palmekålschips og grøn remoulade til torskerognen. 

Palmekålschips

  1. Fjern stokken, og skyl og slyng kålen. Vend bladene i lidt olie med salt og peber, og bag i ovnen ved middel varme. Vend undervejs, og tag ud efterhånden, som bladene bliver sprøde. Det tager omkring 15  minutter, så bliv i nærheden.  Serveres på fad.

Grøn remoulade

  1. Pisk æggeblommer sammen med sennep og sherryeddike, og dryp olien i lidt ad gangen under stadig piskning. Når det er tykner til mayonnaise, så smag til med salt, citronsaft og måske lidt revet hvidløg – det endte vi med at gøre.
  2. Pil og hak skalotteløg.
  3. Skyl og aftør palmekål, og skyl og slyng dild, estragon og purløg.
  4. Hak alt det grønne, og vend det i mayonnaisen sammen med skalotteløg.