Opskrift:

Nu skal du fritere din dej: Denne nemme snack passer perfekt til et charcuteri-bord

Brødene laves traditionelt med lidt svinefedt i dejen og friteres så i smagsneutral olie eller svinefedt. I denne opskrift er der brugt 75 % olie og 25 % svinefedt. Brødene bliver bedst, hvis de friteres lige inden servering.

Nu skal du fritere din dej: Denne nemme snack passer perfekt til et charcuteri-bord
Offentliggjort

Ingredienser

  • 2,75 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 8 g salt
  • 30 g smeltet svinefedt
  • 500 g hvedemel
  • 1 liter fritureolie eller en blanding af olie og svinefedt til friture – her er brugt
  • 75 % olie og 25 % svinefedt

Sådan gør du:

  1. Rør vand, gær og salt sammen. Lad svinefedtet køle en smule af, og rør det i vandet sammen med mel. Ælt dejen godt sammen, og sæt den til at hæve til dobbelt størrelse, ca. 1½-2 timer.
  2. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og skær den i firkanter på ca. 6 x 6 cm – brug et pizzahjul eller en klejnespore.
  3. Varm imens olien op, og fritér 4-5 stykker dej ad gangen. Brug en hulske til at vende dem undervejs. De skal kun stege i 1 minuts tid. Tag dem op med hulskeen, og lad dem dryppe af på køkkenrulle eller et rent viskestykke. Spis dem med det samme.