Afslut året med manér: Her er tre cocktails til jul og nytår
Årets sidste måned kalder på festligheder flankeret af et godt glas – og lidt til. Her er tre drinks, der fungerer glimrende som alternativ til lunkne juleøl og billige bobler.
Denne cocktail kan laves på uendeligt mange måder, men det vigtigste er, at den indeholder mørk spiritus og cider. Sidstnævnte skal her forstås i amerikansk form som æblejuice, typisk lidt mørk, oxideret og ufiltreret. ’Hard cider’ dækker derimod typisk over det, vi herhjemme kender som cider.
60 ml rye whisky
10 ml honningsirup
Et par dråber angostura
15-20 ml friskpresset æblesaft
Annonse
Plum or nothing
Denne sag er en oplagt servering til nytårsaften, og opskriften opfordrer til en masse kreativitet. Byt din gin ud med en anden spiritus, eller forsøg dig med et alternativ til blommen. Det kan næsten kun blive godt.
45 ml gin
20 ml citron
15 ml sukkersirup
Blomme skåret i skiver
Champagne
Hot buttered rum gløgg
Dette er et alternativ til den til tider slatne gløgg, der ofte ender i dine hænder på denne tid af året. Forskellen i denne version er blandt andet, at den indeholder hvidvin og en klat smør. Ja, du læste rigtigt. Smør. Det smager fortrinligt.
45 ml rom
En håndfuld rosiner
120 ml hvidvin
1 tsk. honning
Smør
Muskatnød eller andre varme krydderier som fx kanel
Annonse
Denne drink skal planlægges i god tid, da rommen skal infuseres med rosiner i forvejen. Begynd med at hælde rommen over en god håndfuld rosiner, og lad det trække i minimum en uge. Hæld den infuserede rom i et glas, der kan tåle varme, og put rosinerne i en gryde sammen med hvidvinen og honningen. Varm forsigtigt blandingen op. Hæld dernæst hvidvinsblandingen i glasset med rommen. Placér til slut en lille klat smør på toppen, og riv lidt muskatnød henover.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.