Afslut året med manér: Her er tre cocktails til jul og nytår

Årets sidste måned kalder på festligheder flankeret af et godt glas – og lidt til. Her er tre drinks, der fungerer glimrende som alternativ til lunkne juleøl og billige bobler.

Opskrift: Tre cocktails til jul og nytår
Offentliggjort

Stone Fence

Denne cocktail kan laves på uendeligt mange måder, men det vigtigste er, at den indeholder mørk spiritus og cider. Sidstnævnte skal her forstås i amerikansk form som æblejuice, typisk lidt mørk, oxideret og ufiltreret. ’Hard cider’ dækker derimod typisk over det, vi herhjemme kender som cider.

  • 60 ml rye whisky
  • 10 ml honningsirup
  • Et par dråber angostura
  • 15-20 ml friskpresset æblesaft

Plum or nothing

Denne sag er en oplagt servering til nytårsaften, og opskriften opfordrer til en masse kreativitet. Byt din gin ud med en anden spiritus, eller forsøg dig med et alternativ til blommen. Det kan næsten kun blive godt.

  • 45 ml gin
  • 20 ml citron
  • 15 ml sukkersirup
  • Blomme skåret i skiver
  • Champagne

Hot buttered rum gløgg

Dette er et alternativ til den til tider slatne gløgg, der ofte ender i dine hænder på denne tid af året. Forskellen i denne version er blandt andet, at den indeholder hvidvin og en klat smør. Ja, du læste rigtigt. Smør. Det smager fortrinligt.

  • 45 ml rom
  • En håndfuld rosiner
  • 120 ml hvidvin
  • 1 tsk. honning
  • Smør
  • Muskatnød eller andre varme krydderier som fx kanel

Denne drink skal planlægges i god tid, da rommen skal infuseres med rosiner i forvejen. Begynd med at hælde rommen over en god håndfuld rosiner, og lad det trække i minimum en uge. Hæld den infuserede rom i et glas, der kan tåle varme, og put rosinerne i en gryde sammen med hvidvinen og honningen. Varm forsigtigt blandingen op. Hæld dernæst hvidvinsblandingen i glasset med rommen. Placér til slut en lille klat smør på toppen, og riv lidt muskatnød henover.