Opskrift:

Her er salaten, der skal bringe balance på dit tunge, fede julebord

Thomas Herman tager dig i hånden og fører dig langt væk fra rødkål på glas.

Opskrift:
Offentliggjort

Ingredienser

  • ½ rødkål                  
  • 1 granatæble
  • 80 g valnøddekerner                      
  • 1 rødløg
  • Syltede rødløg (se boks)

Valnøddevinaigrette

  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. sirup/mørk honning
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. vand
  • 1 dl valnøddeolie af ristede valnødder
  • Salt 
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Fjern de yderste blade på det halve rødkål, og skær det over i 2. Skær herefter stokken af de kvarte rødkål, og snit dem fint på et mandolinjern eller med en kniv.
  2. Frigør kernerne fra granatæblet. 
  3. Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og hak dem derpå groft. 
  4. Pil rødløget, halvér det, og snit det fint fra top til bund. 
  5. Vend det hele sammen i en skål med rødkål og syltede rødløg, og marinér salaten med en passende mængde valnøddevinaigrette.

Valnøddevinaigrette

  1. Pisk balsamico, sirup/honning, citronsaft og vand sammen i en skål. 
  2. Pisk herefter valnøddeolien i lidt efter lidt, til vinaigretten får en ensartet konsistens.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Opbevar vinaigretten på køl.

Syltede rødløg

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 1½ dl lagereddike
  • ½ dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 laurbærblad

Sådan gør du

  1. Pil rødløgene,og skær dem i ⅛ på langs. Del løgene i de enkelte lag, og blanchér dem kort i en gryde med letsaltet, kogende vand. 
  2. Lad dem herefter dryppe grundigt af i en sigtea, og hæld dem så i et sylteglas eller en anden passende beholder.
  3. Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblad i en gryde, og lad det koge op. Kog lagen igennem i 1 minut, til sukkeret er opløst. 
  4. Afkøl lagen let, hæld den over rødløgene, og sæt låg på beholderen. 
  5. Opbevares på køl, hvor de kan holde sig 1 uge.