Østers a la Krogs Fiskerestaurant

Køkkenchefen på Krogs Fiskerestaurant Boris Buono giver her Gastros læsere 2 simple og totalt uimodståelige opskriftermed østers i hovedrollen.Imponer dine gæster til nytår - eller når som helst...

Østers a la Krogs Fiskerestaurant
Offentliggjort

Østers med dild og æbler

Til 6 personer

12 østers

3 syrlige æbler – fx granny smith

Dildakvavit

Åbn østersene. Skær små tern af æblerne, og kom dem på de rå østers med lidt dildolie. Dryp et par dråber dildakvavit på hver østers, og servér.

Dildolie:

1 bdt. dild

½ bdt. bredbladet persille

2 ½ dl neutralsmagende olie

Skyl, afdryp, og hak krydderurterne groft. Varm olien op til 70 grader. Kør krydderurter og den varme olie på en blender. Lad trække til dagen efter. Sigt olien gennem et klæde.

Østers, caviar og vodka

Til 6 personer.

12 østers

30 g caviar

Vodka – gerne økologisk fra Hven

Åbn østersene, kom caviar på hver enkelt, dryp med lidt vodka, og servér straks.

Tip: Spiritus bruges i opskrifterne som alternativ til citron for at give retten mere skarphed. Aromaerne træder ofte bedre frem uden citron.