Østers i lag med kartoffel a la creme, æble, kalvebacon og salturt

Østers i lag med kartoffel a la creme, æble, kalvebacon og salturt
Offentliggjort

12 østers

1 skalotteløg

1 spsk. vineddike

1 tsk. honning

1 æble

80 g kalvebacon – af bedstekvalitet

Rapsolie – til stegning

Åbn østersene og tjek deres tilstand; de skal lugte frisk af hav. Løsn dem fra deres skal, og opbevar dem på køl, til de skal bruges. Fjern skallen fra løget og skær det i tynde ringe. Lav en marinade af eddike og honning og marinér løgringene heri. Vask æblet og skær det i grove tern, efter at kernehuset er fjernet. Skær bacon i tynde skiver, der ristes sprøde i lidt raspolie på en pande. På bjælker af varme kartofler a la creme lægges først de lune østers, så bacon, æbletern og endelig toppes med syltede løgringe.

Kartoffel a la creme:

5 store bagekartofler

¼ l piskefløde

1 laurbærblad

Salt

Peber

Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver – enten på mandolin, rivejern eller ved hjælp af en foodprocessor. Kog piskefløden op med salt, peber og laurbærblad. I et mindre, ovnfast fad lægges skiftevis kartoffelskiver og varm fløde. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time til kartoflerne er møre. Lad fadet køle af, og sæt det i køleskab til næste dag. På selve festdagen skal der fremstilles bjælker af kartoffelfadet. Skær 4 lange rektangler af ca. 8x2 cm. Bjælkerne varmes så lige før anretning og servering – enten i mikroovn eller i ovn i 12 minutter ved 180 grader.

Tip: Det kan være svært at få fat i god kalvebacon. Asnæsgården, www.mineslund.dk, er en mulighed. Men ellers kan man evt. erstatte med serranoskinke.