Pære brûlée - med yoghurtcreme og solbær
Få opskriften på pære brûlée - med yoghurtcreme og solbær.
Foto: Anders Schønnemann
2 modne pærer
2 spsk. rørsukker
Udstyr: gasbrænder
Skær pærerne ud på langs i store skiver, der lægges på et ildfast underlag. Drys et tyndt lag sukker henover, og 'brænd' pærerne med en gasbrænder, så de får en flot, glaseret overflade. Servér de lune pærer med en frisk, sursød yoghurtcreme og lune syltede solbær til.
Yoghurtcreme:
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. flormelis
½ øko-citron
Rør yoghurten med flormelis og fintrevet citronskal og -saft til en frisk sursød creme.
Syltede solbær:
2 spsk. honning
3 spsk. mørk frugteddike
50 g solbær
Kog en lage af honning og eddike op, tilsæt solbær, så de får lidt varme og suger lagen til sig. Solbærrene skal kun lige 'sprække', ikke smatte sammen.
Tip:
Både friske og frosne solbær kan bruges. Den mørke frugteddike kan enten være blomme-, kirsebær- eller solbæreddike. Brug enten Conference- eller Doyennepærer (eller Doyenne du Comice, som den helt præcis hedder) til desserten, begge er blandt de danske pærer, vi kan have glæde af langt hen i december. Conferencepæren er dog ikke helt så holdbar, men er den plukket, før kernerne bliver sorte, og opbevares den køligt, så lader det sig gøre. I stedet for en yoghurtcreme kan man i øvrigt bare give letpisket flødeskum, en god is eller blot en klat cremefraiche til.