'Secca', 'Al dente' og 'Amatriciana': Har du styr på din pastalingo?

Vi giver dig her det vigtigste, du skal vide om klassiske pastaretter, kogebogsudtryk, og hvornår man skal bruge frisk eller tørret pasta.

'Secca', 'Al dente' og 'Amatriciana': Har du styr på din pastalingo?
Offentliggjort

Al dente

Direkte oversat betyder det ’med bid’ og henviser til kogning af pasta. Kogetiden afhænger af pastatypen, fra 3-4 minutter til 8-10 minutter – til pastaen er mør, men stadig har bid. Kog i rigeligt, saltet vand.

Vandet skal spilkoge, når pastaen tilsættes, og skal derefter koge, så der er bevægelse i vandet. Gem en sjat af kogevandet til saucen.

I danmarkshistoriens bedstsælg ende kogebog, Frøken Jensens Kogebog, fik pasta en noget stedmoderlig behandling til helt ind i 1980’erne.