Fordel den kogte pasta i en form. Sæt gelatinen i blød i koldt vand. Riv det halve hvidløgsfed og citronerne. Kog en lage op af hvidløg, citronskal, blomkål – gem lidt tynde skiver rå blomkål til anretning – fløde, mælk, salt og chili. Sluk, og tilsæt gelatinen, og blend så lage og gelatine sammen. Sigt, og hæld den blendede lage ned over den kogte pasta. Stil på køl i 8 timer.
Skær lidt bacon i små tern og rist sprødt. Skyl, aftør og finthak lidt purløg. Pil og hak ægget. Skær den kolde blomkålspastaterrine i 4 passende blokke og læg på 4 tallerkner. Kom en klat tuncreme på, og drys med ruggranulat og tern af mormorsyltet agurk. Top til sidst med bacon, purløg, hakket æg og rå blomkålsskiver.
100 g rugbrød
20 g saltet smør
Annonse
8 g salt
Riv rugbrødet og steg sprødt på en pande i smør med salt – eller bag i ovnen ved 140 grader.
2½ blade gelatine
½ fed hvidløg
135 g tun (drænet)
20 g citronsaft
10 g dild
10 g salt
1½ dl fløde
100 g græsk yoghurt
Læg gelatinen i blød i koldt vand. Riv det halve hvidløgsfed. Kør hvidløg med alle øvrige ingredienser på nær gelatinen, fløden og yoghurten på en blender. Varm fløden op, og smelt den udblødte gelatine i den. Vend derpå fløde og tunmasse, og sigt så blandingen. Lad afkøle og vend med yoghurt.
1 agurk
1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
1 laurbærblad
2 kviste krondild
1 tsk. salt
Skyl agurken, og skær den i fine tern. Kog en lage op af alle øvrige ingredienser, og hæld den over agurketernene.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.