Pasta med et strejf af Michelin: Sådan laver du Jonathan Berntsens signatur-pastaret

Jonathan Berntsen er køkkenchef og medejer af Michelin-restauranten The Samuel. Og selvom han til hverdag beskæftiger sig med nogle af de fineste råvarer, man kan opdrive, er pasta noget af det, han værdsætter højest. Her giver han dig opskriften på sin yndlingspastaret, der er nem at lave og smager fantastisk.

Pasta med et strejf af Michelin: Sådan laver du Jonathan Berntsens signatur-pastaret
Offentliggjort

1-2

Ingredienser

  • 250 g hjemmelavet pasta
  • ½ dl olivenolie (Jonathan Berntsens foretrukne olivenolie er 'Le Tre Colonne' fra Hippie House)
  • 5 fed hvidløg
  • ½ tsk. chiliflakes
  • Saften fra en halv citron
  • 1 håndfuld persille
  • Salt og peber

Pastadej:

  • 24 æggeblommer
  • 650-700 gram mel

Pastadej:

  1. Bland æggeblommerne og melet sammen både med en gaffel og i hånden. Melet skal trækkes ind i massen fra æggeblommerne, så dejen bliver grov.
  2. Tilsæt eventuelt vand eller mel, hvis dejen enten er for tør eller for klistret.
  3. Ælt dejen i cirka 15 minutter indtil den er glat og elastisk.
  4. Derefter skal dejen dækkes til og hvile i 30 minutter. Efter hviletiden er dejen klar til brug og tilberedning.
  5. Når dejen skal laves til pasta, kan man enten benytte sig af en pastamaskine eller rulle dejen flad med en kagerulle. Drys mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast.
  6. Hvis du ikke bruger en pastamaskine, skal den flade pastadej skæres i den ønskede tykkelse.
  7. Efter pastaen er udskåret, skal den blive liggende i melet, så den ikke klumper sammen. Derfra er pastaen klar til at blive tilberedt.
  8. Start med at bringe en stor gryde saltet vand i kog, og kog den hjemmelavede pasta til den er al dente. Overkog aldrig din pasta.
  9. Mens pastaen koger varmes olien op i en stor pande ved middel varme.
  10. Når olien er varm, knuses hvidløgsfeddene og steges gyldne. Olien må ikke være for varm, ellers branker hvidløget.
  11. Tilsæt herefter chiliflagerne.
  12. Kom den kogte pasta over i panden direkte fra gryden. Det gør intet, at der kommer lidt pastavand med. Tværtimod.
  13. Kom til allersidst citronsaft og den hakkede persille i din pasta, vend det rundt og smag til med salt og peber.