Paul Cunningham: ”Jeg har ikke brug for vilde urter fra en landevej, hvor en hund har tisset”
Paul Cunningham forstår sig ikke på det nynordiske køkken. Han vil hellere have genkendelig mad fra et fransk brasserie eller en italiensk restaurant. Vi har talt med den engelskfødte mesterkok, som virkelig har været i vælten i 2021 med sine to Homestyle-burgere til McDonald’s. Bag kulissen har han dog kæmpet med et langt sygdomsforløb og været nede i et mørkt hul.
Hvad har været dit bedste måltid?
”For 12-14 år siden var jeg i Paris sammen med min gode ven Bo Bech, hvor vi spiste på Alain Passards restaurant, Arpège. Maden var simpelthen så dyr, at Bo på et tidspunkt i sjov lukkede menukortet sammen og sagde: ’Okay, jeg gider ikke mere. Nu går vi.’ Vi betalte 15.000 kroner uden drikkevarer for os to, men det var til gengæld et vidunderligt frokostmåltid, som jeg aldrig vil glemme.
Alain Passard er en stor inspiration for mig. Han er toppen af poppen. Hans mad er så simpel og unik i sit udtryk, men har stadig denne dybe smag, som det franske køkken kan have, når det er bedst.
Selvom det var dyrt, var de meget generøse, og betjeningen var helt nede på jorden og havde ikke denne franske og snobbede facon over sig. Vi spiste blandt andet deres signaturret, en pocheret hummer med små røgede kartofler og en lille smørsovs til. Det var lige efter min smag. Vi fik også en couscous-ret med masser af forskellige grøntsager, som var let og virkelig frisk.