Per Thøstesen elsker boller i karry: ”Nej, der skal ikke ananas i den ret eller ristede kål eller pis og lort”

51-årige Per Thøstesen er herrelandsholdets kok og ejeren af Bistro Boheme i Indre København. Her fortæller han om sin kærlighed til boller i karry, dengang han spiste en 200 år gammel skildpadde på Barbuda til stor frustration og om, hvordan sygdommen diabetes har ændret hans liv.

Offentliggjort

Du har lagt din livsstil helt om. Hvorfor?

”Jeg fik konstateret diabetes sidste år og tog mig selv i nakken. Nu spiser jeg sundere, dyrker en masse motion og har smidt mig over 20 kilo. Jeg har fået kureret mig selv, og mine blodtal er blevet helt normale, så jeg tager ikke noget medicin. Men det er jo en sygdom for livet, så den kommer lige så hurtig igen, hvis man ikke lever efter den.

Storebroren til en af mine kokke kom og sagde tillykke til mig, da jeg fik diagnosen. Han er overlæge på Rigshospitalet, og jeg svarede ham: ’Tillykke? Hvad fanden snakker du om?’ Han forklarede, at det er fuldstændigt bevist, at hvis man får konstateret diabetes, så lever man længere, fordi man er nødt til at tage sig selv i nakken og få en sundere livsstil. Når jeg i dag ser gamle kokkebilleder af mig, tænker jeg: ’Hvad foregik der lige der?’”

Hvordan har du konkret ændret din livsstil?