’Planteslagterne’ vil overtage slagteriernes kødhakkere med rendyrket planteaktivisme: ”Vi vil gerne være dem, der gør det fedt at spise planter”

’Planteslagterne’ vil overtage slagteriernes kødhakkere med rendyrket planteaktivisme: ”Vi vil gerne være dem, der gør det fedt at spise planter”

Kødfri mandag klinger af nødvendighed, men Henrik Have Christensen, Emil William Götze og Emil Andersen vil have os til at spise flere grøntsager – ikke kun fordi det er politisk korrekt, men fordi det smager godt.

Offentliggjort

”Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi lavede, men vi gik bare i gang,” siger Emil Andersen, som er den ene af de tre stiftere af Planteslagterne. Han fortæller fra holdets lille kontor i Kødbyen om den sene aften i 2018, der satte hans, Henrik Have Christensens og Emil William Götzes iværksætterprojekt i gang hurtigere end hurtigt.

Sammen med Henrik havde han arbejdet på at udvikle nogle produkter, der kunne gøre det nemt og hurtigt at få bikset et velsmagende, plantebaseret måltid sammen, uden at man savnede kødet som ingrediens. Det skulle først og fremmest smage godt, og så skulle det være så rent som muligt uden ærgerlige tilsætningsstoffer.