Opskrift på pocheret blæksprutte med spinat, gulerodsspirer og løg på flere måder
Pocheret blæksprutte med spinat, gulerodsspirer og løg på flere måder
Her får du opskriften på pocheret blæksprutte med spinat, gulerodsspirer og løg på flere måder.
Foto: Flemming Gernyx
Til 4 personer.
1 10-armetblæksprutte a ca. 300 g
5 kviste timian
1 fed hvidløg
5 sorte peberkorn
2 dl olivenolie
12 blade frisk spinat
1 bakke gulerodsspirer
Rens blæksprutten og skær kroppen i tykke strimler a 1 cm. Rens og aftør timianen. Pil og knus hvidløgsfeddet. Knus peberkornene. Lige inden servering simres blækspruttestrimlerne i 2 minutter i olivenolie tilsat timian, hvidløg og peber. Læg strimler på fedtsugende papir.
Skyl og slyng gulerodspirerne. Rens og aftør spinatbladene. Dyp dem lynhurtigt i simrende løgkogelage – se Smørkogte løg. Anret blækspruttestrimlerne med spinaten, smørkogte løg, syltede løg, løgpuré og gulerodsspirer.
Smørkogte løg:
1 roscoff-løg
2 dl vand
50 g smør
Salt
Pil løget, skær det i tykke skiver a 1 cm og kog i vand, smør og salt i ca. 3 minutter. Tag løgskiverne op – men brug kogelagen til den friske spinat – se ovenfor. Pluk løgskiverne ud i ringe.
Syltede løg:
2 roscoff-løg
30 g rørsukker
½ l vand
½ dl hvidvinseddike
Pil løgene og skær i tykke skiver a 1 cm og kog i 1 minut i saltet vand. Pluk skiverne ud i ringe og kog op igen i en blanding af rørsukker, vand og hvidvinseddike. Efter lagen er kogt op, trækker løgringene i kogelagen, til alt er afkølet.
Løgpuré:
2 zittauerløg
75 g smør
Salt
Pil løgene, og hak dem groft, før de koges helt møre i saltet vand. Fisk de møre løg op, og blend dem til en silkeglat puré med smørret. Smag pureen til med salt.
Tip:
Roscoff-løg er smukke lyserøde løg, en specialitet fra Bretagne.
SE OGSÅ: Sådan renser du en 10-armet blæksprutte
SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med danske blæksprutter - uden dej og friture