Pølse med majs, branket porre og selleripuré

Rør en fars, form den til pølser, rul dem i fedtnet, stegog server med brankede porre, majs og selleripuré.Det erpølsesom i gamle dage...

Pølse med majs, branket porre og selleripuré
Offentliggjort

500 g hk. svinekød

500 g confit af svin – se herunder

2 spsk. kartoffelmel

1 finthk. løg

15 g salt

1 dl hvidvin

Timian

Rosmarin

200 g fedtnet

Riv citronen. Rør en fars af alle ingredienser på nær fedtnettene.

Del farsen i 8 lige store dele, der formes til pølser, som rulles i fedtnettene. Læg dem på køl uden at dække dem over, så de tørrer lidt ud.

Steg eller grill dem derpå 3-4 minutter på hver side, til de har fin farve.

Servér to pølser til hver med løse smørdampede majs, branket porre og en selleripuré.

Tip: Bestil evt. fedtnet hos din slagter i forvejen.

__________

1 svinenakke

1 l vand

70 g brun farin

100 g salt

1 l andefedt

Læg kødet i koldt vand med farin og salt, og lad det trække i 3 dage.

Kog derpå den saltede svinenakke i andefedt i 3 timer. Lad kødet køle af i fedtet, og pluk det.

__________

1 knoldselleri

300 g smør

Vand

Salt

Peber

Citronsaft

Skræl sellerien, og skær den i grove tern, der kommes i en gryde sammen med smør og lidt vand og dampes. Blend derpå den møre selleri, og smag pureen til med salt, peber og citronsaft.

__________

2 majskolber

1 spsk. smør

Salt

Skær majskornene fra kolben, og damp dem i smør med lidt salt.

Tip: Skær majskornene af kolben nede i en skål – hold kolben lodret ned i skålen, og skær med en skarp kniv kornene af ned mod skålens bund, så holder man lettere samling på de løse majs.

__________

4 porrer

1 spsk. smør

Salt

Peber

Skær top og rod af porrerne, og rens dem godt for jord, der kan gemme sig mellem bladene. Kom lidt salt og peber over og steg dem hele i smør, til de er møre og brankede.

__________

__________