Riv citronen. Rør en fars af alle ingredienser på nær fedtnettene.
Del farsen i 8 lige store dele, der formes til pølser, som rulles i fedtnettene. Læg dem på køl uden at dække dem over, så de tørrer lidt ud.
Steg eller grill dem derpå 3-4 minutter på hver side, til de har fin farve.
Servér to pølser til hver med løse smørdampede majs, branket porre og en selleripuré.
Annonse
Tip: Bestil evt. fedtnet hos din slagter i forvejen.
__________
1 svinenakke
1 l vand
70 g brun farin
100 g salt
1 l andefedt
Læg kødet i koldt vand med farin og salt, og lad det trække i 3 dage.
Kog derpå den saltede svinenakke i andefedt i 3 timer. Lad kødet køle af i fedtet, og pluk det.
__________
Annonse
1 knoldselleri
300 g smør
Vand
Salt
Peber
Citronsaft
Skræl sellerien, og skær den i grove tern, der kommes i en gryde sammen med smør og lidt vand og dampes. Blend derpå den møre selleri, og smag pureen til med salt, peber og citronsaft.
__________
2 majskolber
1 spsk. smør
Annonse
Salt
Skær majskornene fra kolben, og damp dem i smør med lidt salt.
Tip: Skær majskornene af kolben nede i en skål – hold kolben lodret ned i skålen, og skær med en skarp kniv kornene af ned mod skålens bund, så holder man lettere samling på de løse majs.
__________
4 porrer
1 spsk. smør
Salt
Peber
Skær top og rod af porrerne, og rens dem godt for jord, der kan gemme sig mellem bladene. Kom lidt salt og peber over og steg dem hele i smør, til de er møre og brankede.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.