Populært bryggeri åbner bar og restaurant i Kødbyen
Bryggeriet Åben lancerer et yderligere bryggeri i København med en indbygget restaurant og bar med egne produkter. Det ventes at slå dørene op til sommer.
Foto: PR Philip Hulgaard (i billedet) åbner et nyt bryggeri med bar og restaurant i Kødbyen.
I de to seneste somre stimlede københavnerne sammen i den Grønne Kødby, hvor bryggeriet Åben havde skabt en af byens mest populære pop-up-barer. Og nu er der godt nyt fra det koldingensiske bryggeri: De vil åbne en permanent restaurant og bar i de selvsamme lokaler.
”Opbakningen til vores pop-up-bar de to forgangne år har været helt vild. Det er helt surrealistisk,” siger ejer Philip Hulgaard.
I en længe i barndomshjemmet ved Kolding grundlagde Philip Hulgaard tilbage i 2017 Åben sammen med sin barndomsven Johannes Karstoft, der dog siden er trådt ud af selskabet. Siden begyndelsen er det gået stødt fremad, og det er blandt andet også grunden til, at Åben nu åbner et sted i Kødbyen på Vesterbro i København.
Annonse
”Det er vokset lidt ud af rammerne i Kolding, og derfor var det nærliggende at åbne noget i Kødbyen, hvor der er nogle fantastiske lokaler,” siger Philip Hulgaard.
I det 1200m² store lokale er det planen, at gæsterne skal kunne drikke en øl og nyde et måltid mad fra det åbne køkken, som skal ligge i bryggeriet blandt de store øltanke.
Der vil i bogstaveligste forstand være mulighed for at få serveret mad og frisktappet, hjemmebrygget Åben-øl i det gamle slagterilokale.
”Det skal være et uformelt sted, men samtidig levere den fulde oplevelse. Øllen bliver lavet inde på anlæggene og ryger direkte ud i baren, hvor gæsterne så kan drikke den,” siger Åben-ejeren.
”Vi vil gerne henvende os til bredden. Også dem som måske ikke er ølnørder, men i stedet bare vil drikke lidt øl og nyde den gode stemning og god musik. Selvfølgelig er det fortsat vigtigt for os at lave fantastisk øl, men det skal ikke overskygge alt det andet,” siger Philip Hulgaard.
Udover bar og bryggeri vil der med tiden også komme en restaurant, hvor køkkenet i ånd med resten af stedet skal være åbnet og inddrage gæsten i tilblivelsesprocessen.
Annonse
”I stedet for at lave en restaurant med bryggeri, hvor der er en glasvæg imellem, ville vi gerne smelte det hele sammen til en oplevelse. Så når man træder ind, træder man faktisk direkte i blandt vores ståltanke med øl i,” siger Philip Hulgaard, der fortsat ikke har lagt sig fast på køkkenets menu.
Men han har dog en idé:
”Vi har ikke fundet en køkkenchef endnu, så det er ikke helt definitivt, hvad menuen vil bestå af. Vi har gjort os flere tanker om, hvilke råvarer vi ønsker at bruge – blandt andet fermentering. Øl er jo også er fermenteret, og vi vil gerne have fermenteringen til at indgå mange steder.”
Udover den kommende bryggeribar i Kødbyen, der ventes at skænke sin første øl i midten af juni, har Åben også barer i Aarhus og Roskilde samt et bryggeri i Kolding.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.