Sponsoreret indhold

Privilegiet i ikke at skulle tylle sin morgenkaffe

For feinschmecker-bloggeren Nicolai Klingenberg er det gode livog dets morgener synonymt med tid. Tid til sin kone, til sin nyfødte sønog – ikke mindst – tid til morgenkaffe.

Nespresso præsenterer: Den Gode Morgenstund

Nicolai Klingenberg er et misundelsesværdigt bekendtskab. Det står hurtigt klart en solrig onsdag formiddag i maj, da vi besøger ham i indre København. Hans onsdag morgen er indtil videre forløbet således:

”Min kone og jeg vågnede stille og roligt, og jeg trak gardinerne fra og hentede vores lille søn ind i sengen. Så lå han og faldt i søvn igen mellem os, mens forårssolen fyldte værelset.” Som en af de få, kan Nicolai Klingenberg leve af sin blog, hvorfor han også i højere grad er herre over sin egen tid. Og det giver især gevinst, når det gælder tid til familien og til de rolige morgener.

”Fra lejligheden kan jeg se ned på H.C. Andersens Boulevard, hvor folk pisker af sted med ild i øjnene fra morgenstunden. Det er et liv, jeg bevidst prøver at styre uden om. For mig handler det gode liv om tid. Tingene skal tages i det tempo, som de nu en gang kræver. Så hellere aflevere sønnike kvart i ti i stedet for at stresse ud ad døren for at være der klokken ni. Men det er et privilegium, det ved jeg godt, at jeg faktisk har tid til en morgenkaffe, der ikke skal tylles ned.” Og så skal det helst være en helt speciel type kaffe, der ikke tylles ned.

”Cortadoen kan noget særligt,” fortæller han. ”Den er hverken for mælket eller for intens i sin smag. Den smager af ægte kaffe, men har stadig det her lille stæng af mælk, hvilket jeg virkelig godt kan lide.”

Feinschmecker-morgen i øjenhøjde

My-Pleasure.dk er sat i verden for at formidle historier om det gode livs feinschmecker-oplevelser. Men oplevelser i øjenhøjde med den almindelige læser, har bloggeren udtalt, og det mantra synes også at gøre sig gældende, når Nicolai Klingenberg skal give sit eget bud på en feinschmecker-morgen.

”Det er en lørdag morgen. Bordet er ryddet for Macs og stakkene af papirer. Der er levende lys og pænt service på. Der er juice, god kaffe og min kones helt særlige omelet. Radioen spiller jazz og endnu vigtigere: der er ingen ure. Vi har tiden. For det er især tiden, der for mig kendetegner en ægte feinschmecker-morgen,” fortæller Nicolai Klingenberg, der alt imens mener, at parrets sommerhus er stedet, hvor han til fulde får lov at udleve sine feinschmecker-morgener.

”Når døren står åben, og vi kan høre fuglene kvidre derude. Vi har også en Nespressomaskine oppe i sommerhuset, og der er altså bare noget ved både duften og lyden, når maskinen går i gang med at brygge kaffe de der morgener. Det er for mig nogle af årets allerbedste morgner.”

Så hvordan kommer resten af os i 9-17 trædemøllen nærmere en feinschmecker-morgen, når man ikke har feinschmecker-bloggerens friheder og privilegier?

”Planlægning,” lyder svaret. ”Det er nemmere sagt end gjort, men den altid usexede hverdagsplanlægning kan i sidste ende give tid og gøre morgenerne langt bedre. At man lige sætter sig ned om aftenen og planlægger den næste dag. Især som nybagte forældre. For der er virkelig ikke noget værre end at starte dagen med ild i øjnene af stress.”

NICOLAIS MORGENKAFFE: Nespresso Cortado

1 x Volluto espresso 40 ml.

40 ml. varm mælk

Top med mælkeskum

Hverken for mælket eller intens. Den smager af ægte kaffe men med det her lille stænk af mælk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi og Nespresso