Quiche lorraine og hjemmerøget laks

 Få Nimbs opskrift på quiche lorraine og hjemmerøget laks her...

Quiche lorraine og hjemmerøget laks
Offentliggjort

150 g bacon

150 g porre

1 hvidløgsfed

Smør

Salt

Peber

70 g gruyére

3 æg

5 dl piskefløde

Muskat

200 g røget laks, i grove skiver

Skær baconen i fine tern, og steg dem sprøde på panden. Vask porren, og skær den i skiver. Pil hvidløgsfeddet, og finthak det. Steg porre og hvidløg blødt i smør og smag til med salt og peber. Bland bacon heri. Kom fyldet over en tærtedej i en form.

Rør gruyére, æg, fløde og lidt muskat sammen, og hæld massen over tærtefyldet. Bag tærten i ovnen ved 160 grader i ca. 15-20 minutter. Servér straks med røget laks til.

250 g mel

170 g koldt smør

1 lille æg

1 tsk. salt

evt. lidt koldt vand

Hæld melet i en skål. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn. Stil dejen på køl i min.

1 time. Rul dejen ud, og put den i en stor eller flere små tærteforme. Prik huller tærten eller tærterne med en gaffel.

Tip: Baconen kunne som her være Slagter Aalbæks. Har du ikke en gruyére, kan lignende ost bruges. Nimb røger naturligvis selv deres laks, vi andre købes os bare fra det.

__________