Rabarber med yoghurtkage og is

Is, yoghurtkage og råsyltede rabarber...

Rabarber med yoghurtkage og is
Offentliggjort

Rabarber/ rabarber/rabarber

Til 4 personer

1½ bdt. rabarber

2 stænger vanilje

1 øko-citron

300 g sukker

Citronmelisse til pynt

Udstyr: ismaskine

Skyl rabarberne og skær dem evt. i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronen. Kog rabarberne med citronskal, vaniljekorn og -stang og sukker til en lind kompot.

Sukkerlage:

½ l vand

300 g sukker

4 spsk. glukose

Kog alle ingredienserne til sukkerlagen sammen. Spæd halvdelen af den afkølede kompot op med sukkerlage og frys herefter på ismaskine til sorbet. Kom 1 skefuld rabarberkompot i bunden af en tallerken ved anretning samt 1 skefuld råsyltede rabarber – herpå 1 kugle rabarbersorbet og top med en yoghurtsifon og pynt med citronmelisse. Og drys tern af tørret yoghurtkage over.

Råsyltede rabarber:

½ bdt. rabarber

300 g sukker

Skyl rabarberne, og skær dem i bitte små tern. Overhæld med sukker og lad trække min. 12 timer.

Yoghurtsifon:

½ dl sødmælk

40 g sukker

4 blade husblas

½ l yoghurt naturel

Udstyr: sifon med 1 gaspatron

Kog mælk op med sukker, og tilsæt udblødt husblas. Pisk ned i yoghurten og fyld på sifon, ryst omhyggeligt.

Yoghurtkage:

65 g blødt smør

100 g sukker

2 æg

1 tsk. citronskal

1 tsk. bagepulver

125 g hvedemel

100 g yoghurt

1 spsk. Yopol

Smør til formen

Pisk smør og sukker. Tilsæt ægget 1 ad gangen, og vend resten af ingredienserne på nær Yopol i og rør til en lind dej. Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i ovnen ved 180 grader, til overfladen er gylden og kagen gennembagt, stik en strikkepind/kødnål i – er der dej på, er den ikke gennembagt. Lad kagen afkøle, og skær den i små tern, som tørres i ovnen ved 100 grader i 3 timer. Vend herefter i Yopol, og kom dem i en lufttæt boks.

Tip: Yopol er tørret yoghurtpulver, et Texturas-produkt. Fås på nettet.

__________

Opskriften er fra:

Restaurant No 1

Århusgade 1

2100 København Ø

Tlf. 3526 4201

no-1.dk »

__________

SE OGSÅ: 3 til den søde side

SE OGSÅ: 6 opskrifter: Mad til mange dage

TWITTER: Følg gastro på twitter »

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »