Skyl rabarberne og skær dem evt. i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronen. Kog rabarberne med citronskal, vaniljekorn og -stang og sukker til en lind kompot.
½ l vand
300 g sukker
4 spsk. glukose
Kog alle ingredienserne til sukkerlagen sammen. Spæd halvdelen af den afkølede kompot op med sukkerlage og frys herefter på ismaskine til sorbet. Kom 1 skefuld rabarberkompot i bunden af en tallerken ved anretning samt 1 skefuld råsyltede rabarber – herpå 1 kugle rabarbersorbet og top med en yoghurtsifon og pynt med citronmelisse. Og drys tern af tørret yoghurtkage over.
½ bdt. rabarber
300 g sukker
Annonse
Skyl rabarberne, og skær dem i bitte små tern. Overhæld med sukker og lad trække min. 12 timer.
½ dl sødmælk
40 g sukker
4 blade husblas
½ l yoghurt naturel
Udstyr: sifon med 1 gaspatron
Kog mælk op med sukker, og tilsæt udblødt husblas. Pisk ned i yoghurten og fyld på sifon, ryst omhyggeligt.
65 g blødt smør
100 g sukker
2 æg
Annonse
1 tsk. citronskal
1 tsk. bagepulver
125 g hvedemel
100 g yoghurt
1 spsk. Yopol
Smør til formen
Pisk smør og sukker. Tilsæt ægget 1 ad gangen, og vend resten af ingredienserne på nær Yopol i og rør til en lind dej. Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i ovnen ved 180 grader, til overfladen er gylden og kagen gennembagt, stik en strikkepind/kødnål i – er der dej på, er den ikke gennembagt. Lad kagen afkøle, og skær den i små tern, som tørres i ovnen ved 100 grader i 3 timer. Vend herefter i Yopol, og kom dem i en lufttæt boks.
Tip: Yopol er tørret yoghurtpulver, et Texturas-produkt. Fås på nettet.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.