Skyl rabarberne og skær dem evt. i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv citronen. Kog rabarberne med citronskal, vaniljekorn og -stang og sukker til en lind kompot.
½ l vand
300 g sukker
Annonse
4 spsk. glukose
Kog alle ingredienserne til sukkerlagen sammen. Spæd halvdelen af den afkølede kompot op med sukkerlage og frys herefter på ismaskine til sorbet. Kom 1 skefuld rabarberkompot i bunden af en tallerken ved anretning samt 1 skefuld råsyltede rabarber – herpå 1 kugle rabarbersorbet og top med en yoghurtsifon og pynt med citronmelisse. Og drys tern af tørret yoghurtkage over.
½ bdt. rabarber
300 g sukker
Skyl rabarberne, og skær dem i bitte små tern. Overhæld med sukker og lad trække min. 12 timer.
½ dl sødmælk
40 g sukker
Annonse
4 blade husblas
½ l yoghurt naturel
Udstyr: sifon med 1 gaspatron
Kog mælk op med sukker, og tilsæt udblødt husblas. Pisk ned i yoghurten og fyld på sifon, ryst omhyggeligt.
65 g blødt smør
100 g sukker
2 æg
1 tsk. citronskal
1 tsk. bagepulver
125 g hvedemel
100 g yoghurt
1 spsk. Yopol
Smør til formen
Pisk smør og sukker. Tilsæt ægget 1 ad gangen, og vend resten af ingredienserne på nær Yopol i og rør til en lind dej. Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i ovnen ved 180 grader, til overfladen er gylden og kagen gennembagt, stik en strikkepind/kødnål i – er der dej på, er den ikke gennembagt. Lad kagen afkøle, og skær den i små tern, som tørres i ovnen ved 100 grader i 3 timer. Vend herefter i Yopol, og kom dem i en lufttæt boks.
Tip: Yopol er tørret yoghurtpulver, et Texturas-produkt. Fås på nettet.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.