Rasmus Palsgård: "Man snakker om ’ånden i glasset’ inden for vinsmagning, og det var første gang, jeg forstod det for alvor"

Vi har talt med journalist og vinanmelder Rasmus Palsgård om, hvordan man skriver en god vin-anmeldelse, og hvilken flaske vin han ville drikke resten af livet, hvis han kun måtte vælge én.

Rasmus Palsgård: 'Man snakker om ’ånden i glasset’ inden for vinsmagning, og det var første gang, jeg forstod det for alvor'
Offentliggjort

Hvorfor blev du vinanmelder?

”Jeg har hele mit liv haft en stor begejstring for mad, og det har altid fyldt meget i mit liv. Jeg besluttede mig for at blive uddannet journalist med henblik på at skrive om gastronomi. Dengang var maden stadig min helt store interesse, men vinen er blevet en meget naturlig tilføjelse, fordi man drikker vin, når man er på en god restaurant, og derefter er jeg langsomt, men sikkert, blevet klogere på vinens verden.”

Hvordan skriver man en god vin-anmeldelse?

"Jeg fokuserer selv på, at når læseren har læst min anmeldelse, så skal vedkommende gerne have en idé om, hvordan vinen smager, og hvad man kan bruge den til. Det kan være fint nok nærmest at sidde og komponere et lille digt eller gå helt ud ad en filosofisk tangent, men hvis du efterlader lægmanden på vejen, så nytter det ikke noget.