Hvorfor blev du vinanmelder?
”Jeg har hele mit liv haft en stor begejstring for mad, og det har altid fyldt meget i mit liv. Jeg besluttede mig for at blive uddannet journalist med henblik på at skrive om gastronomi. Dengang var maden stadig min helt store interesse, men vinen er blevet en meget naturlig tilføjelse, fordi man drikker vin, når man er på en god restaurant, og derefter er jeg langsomt, men sikkert, blevet klogere på vinens verden.”
Hvordan skriver man en god vin-anmeldelse?
"Jeg fokuserer selv på, at når læseren har læst min anmeldelse, så skal vedkommende gerne have en idé om, hvordan vinen smager, og hvad man kan bruge den til. Det kan være fint nok nærmest at sidde og komponere et lille digt eller gå helt ud ad en filosofisk tangent, men hvis du efterlader lægmanden på vejen, så nytter det ikke noget.
Det handler først og fremmest om, at forbrugeren skal forstå, hvad vinen kan, men det kan også blive meget kedeligt og forudsigeligt, og derfor forsøger man jo også en gang imellem at tage læseren med ind i den oplevelse, man får, når man smager vinen.”
Hvad er den største vinoplevelse, du har haft?
”For nogle år tilbage deltog jeg i en smagning med Lalou Bize-Leroy. Hun har gudestatus, når det gælder Bourgogne, og de fleste vinnørder ville give deres højre arm for at smage de bedste vine fra hende. Jeg deltog i en smagning med 15 vine, og cirka midtvejs i smagningen fik jeg en hvidvin, Auxey-Duresses Les Boutonniers 2004 fra hendes Domaine d’Auvenay, som gav mig en ud-af-kroppen-oplevelse.
Man snakker om ’ånden i glasset’ inden for vinsmagning, og det var første gang, jeg forstod det for alvor: Det er større end beruselsen eller at sidde og finde noter i vinen. Da jeg drak den her hvidvin … jeg begyndte at svede, og jeg måtte gå udenfor og trække frisk luft, fordi den smagte så godt. Jeg blev helt paf. Og vel at mærke efter en enkelt mundfuld.”
Hvis du kun måtte drikke én flaske vin resten af livet, hvilken vil du så vælge?
”Åh. Det er et godt spørgsmål. Så skulle det være den champagne, der hedder Krug Grande Cuvée. Jeg elsker champagne, og for mig er netop den vin noget af det mest helstøbte og komplette, man kan komme i nærheden af, når vi taler champagne. Den fungerer altid, det er ikke for ekstremt i nogen retning, kvaliteten er tårnhøj, og det smager altid godt – og så er der bare noget opløftende over at drikke champagne.”