På denne restaurant i Hundested kan du få vin til halv pris, hvis du tager den med hjem

På restaurant Knud ved de godt, at de skal favne bredt for at få oplandet på besøg. Alligevel har de lavet et københavnersortiment på deres vinkort, som dog også rummer flasker i flere prisklasser. Vi har talt med ejer Jens Heding og køkkenchef Sanne Henriksen om deres fokus på vin, deres livs bedste måltid, og hvorfor Jens har en blog, han oversætter med ChatGPT.

Offentliggjort

Betyder discokuglen i vinrummet, at I har særligt fokus på vin?

Jens: ”Vi har et moderne take på vin. Og vi kan godt lide naturvin. Og biodynamiske og økologiske vine, som vi kan drømme om, er sunde. 

Men vi må også anerkende, at Knud ikke er et nichested. Vi er en magnet for et opland, der ikke har særlig mange muligheder for at gå ud at spise. Udvalget af vin skal kunne favne bredt her. 

Charlotte (Emanuelsen, red.), min kone, er uddannet sommelier, så hun har styr på det. Vi har en barolo conterno til 4.000 kr., men det er bare show-off. Den er ikke på kortet.