Restaurantanmeldelse: "Substans i Aarhus savner smagsintensitet og aha-oplevelser"

Den århusianske toprestaurant Substans er flyttet hjemmefra. Fra midtbyen, som det hedder på de kanter, helt ud til kanten af byen i det nye havnekvarter, Århus Ø, og øverst op på 11. etage, så topgourmet er det i hvert fald fortsat alene af den grund, men ellers var niveauet op og ned, da vores anmelder var forbi. Substans havde en michelinstjerne på adressen i midtbyen, men det er, som om de højder ikke nås over hele linjen på det nye sted, på trods af topbeliggenheden.

Restaurantanmeldelse: 'Substans i Aarhus savner smagsintensitet og aha-oplevelser'
Offentliggjort

Udsigten er bjergtagende og ikke for en højdeskrækmærket svagpisser som mig, der allerede ved tanken om at sidde tæt på vinduet fik nervøs mave. Substans, der tidligere lå i Århus’ centrum i Frederiksgade, er flyttet ind på toppen af det funklende nye havnekvarter, Århus Ø, på det yderste, hvor opsigtsvækkende arkitektur er i kamp med sig selv.

Substans havde en michelinstjerne på sin gamle adresse, så vores forventninger var høje. Louise og René Mammen skaber sammen med hele staben en rar, varm og afslappet atmosfære, hvor opstyltet esoterisk mission nemt kunne have styret aftenen.

Substans arbejder tæt sammen med en række lokale leverandører og får faktisk præg af spontanitet og dagsleverancernes muligheder, selvom de enkelte serveringer sandsynligvis er gennemarbejdet og testet utallige gange.

Mere blik end bølge