Opskrift:

Risotto bianco med knust peber

Til denne risotto bianco bruges monte veronese vecchio, en fastmodnet komælksost fra Verona, som efter 12-24 måneders lagring får en karakteristisk nøddeagtig og rund smag.

Risotto bianco med knust peber
Offentliggjort

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 200 g risottoris
  • 1½ dl hvidvin
  • Salt
  • 7-8 dl hønsefond
  • 125 g monte veronese vecchio
  • 2 spsk. mascarpone
  • 1½ tsk. hel sort peber
  • Du kan også prøve en mere syrlig version med lagret pecorino til en risotto cacio pepe. Mira bruger i øvrigt carnaroli-ris til sin risotto, hun synes den giver det rette risotto-bid. 

Sådan gør du:

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløgsfed fint.
  2. Smelt smørret i en pande, og steg løgene et par minutter ved middel varme, de skal ikke brune.
  3. Tilsæt hvidløg og ris, og steg videre 1 minut.
  4. Hæld vinen ved, og lad det koge ind til halvdelen.
  5. Kom lidt salt i, og tilsæt varm hønsefond lidt ad gangen, mens der røres jævnligt. Risene skal have lov at absorbere væden, før der tilsættes ny. Fortsæt, til al væden er brugt, og risene er meget al dente. Det tager ca. 15 minutter.
  6. Riv osten, rør den i risottoen sammen med mascarponen, og sluk for varmen. Lad risottoen trække i 1 minut.
  7. Servér på varme tallerkener og drys med peber, der er blevet knust groft i en morter.