Ristet kulmule og druer, oliven og pistacie med bønnekroketter og salvie-smørstegt græskar

Ristet kulmule og druer, oliven og pistacie med bønnekroketter og salvie-smørstegt græskar
Offentliggjort

Til 2 personer

400 g kulmulefilet uden skind og ben

50 g grønne, stenfri druer

25 sorte oliven

½ dl hvidvin

½ dl hønsebouillon

Salt

Peber

1 spsk. smør – til stegning af fisk

1 tsk. vindruekerneolie – også til

stegning af fisk

25 salte pistacienødder

På en god slip-let pande ristes fisken nogle minutter på hver side i smør og olie. Tag fisken af panden, og tilsæt vindruer og sorte oliven, vin og fond. Lad det simre et par minutter, og smag så til med salt og peber. Servér fisken straks med et drys grofthakket pistacienødder over med bønnekroketter og salvie-smørstegt græskar.

Bønnekroketter:

100 g kogte bønner – efter behag

lima, butterbeans, kidney el.lign.

1 æg

1 spsk. hakket dild

Salt

Peber

2 spsk. fint rasp

1 dl vindruekerneolie

Blend bønnerne med æg, dild, salt og peber, og tril små kugler af bønnepastaen – lidt større end en valnød. Stil kuglerne på køl til kort før servering, hvor de vendes i rasp og steges gyldne i varm olie.

Salvie-smørstegt græskar:

100 g græskar

1 salviekvist

1 spsk. smør

Græskarret skæres i grove stykker – fjern skræl og kerner. Rist stykkerne i smør med salvie og salt.