Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

Få opskriften på rødbedesorbet med friskost og sirupskage.

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage
Offentliggjort

Til 4 personer.

3 blade gelatine

3½ dl vand

330 g sukker

1 stjerneanis

1 stang kanel

8 allehånde

650 g rødbedejuice

2 dl blodappelsinsaft

2 spsk. hakkede mandler

Sirup

1 friskost

Rødbedeblade

Udstyr:

Ismaskine

Læg gelatinen i blød i koldt vand. Kog en lage op af vand, sukker og krydderier, sluk og lad trække i 30 minutter under låg. Smelt den udblødte gelatine i sukkerlagen, og sigt derefter lagen over i rødbedejuice og blodappelsinsaft. Kør til sorbet på en ismaskine. Anret sorbeten på lidt hakkede mandler sammen med små stykker sirupskage dryppet med lidt ekstra sirup og et par teskefulde friskost. Skyl og aftør masser af rødbedeblade til at slutte retten af med.

Sirupskage:

125 g smør

250 g brun farin

250 g lys sirup

2 tsk. stødt kanel

1½ tsk. stødt enebær

½ tsk. stødt stjerneanis

2 æg

½ tsk. natron

350 g hvedemel

1¼ dl kærnemælk

½ tsk. salt

Smør til formen

Kog smør, brun farin og sirup op, og rør krydderierne i den varme masse. Når massen er kølet lidt af, røres resten af ingredienserne i. Dejen skal være glat og uden klumper, før den hældes i en smurt form og bages ved 150 grader i ca. 1 time. Tjek kagen løbende ved at stikke i den med en kniv og se, om der hænger noget ved.

Tip:

Kagen kan med fordel bages dagen før. En god friskost til denne opskrift kunne fx være Loke fra Arla UNIKA. Har man ikke en saftcentrifuge, kan man købe færdiglavet rødbedejuice.