Røgede hønseæg og stegt kyllingeskind

Røgede hønseæg og stegt kyllingeskind med kantarelremoulade og grillede majs.

Røgede hønseæg og stegt kyllingeskind
Offentliggjort

8 øko-æg

2 kyllingebrystskind

Salt

12 babymajs

Peber

Røgvarer: Grillbriketter og 3 håndfulde våd bøgeflis

Kog æggene, til de er smilende, ca. 6 minutter, og lad dem afkøle i koldt vand. Tænd samtidig smokeren, og når der er fine gløder, lægges bøgeflisen over. Sæt de pillede æg i en bakke så højt over ilden som muligt, og ryg dem i 30 minutter. Drys salt over kyllingeskindene, og rist dem i ovnen, imens æggene bliver røget, på bagepapir ved 150 grader i ca. 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.

Skyl og halvér majsene, grill dem gyldne og krydr med salt og peber Anret de røgede hønseæg på et par skefulde kantarelmayonnaise og pynt med sprødt hønseskind samt halve grillede babymajs.

10 kviste citrontimian

1 fed hvidløg

1 dl vand

1 dl hvidvinseddike

100 g rørsukker

10 sorte peberkorn

200 g kantareller

1 dl mayonnaise

Salt

Peber

Skyl og slyng citrontimianen. Pil og knus hvidløgsfeddet. Kog citrontimian og hvidløg op med vand, eddike, rørsukker og peber til en syltelage. Rens kantarellerne for jord, og lad dem simre i syltelagen i 15 minutter. Hæld de syltede kantareller i et patentglas, til de skal bruges. Lad syltelagen dryppe grundigt af kantarellerne, før de hakkes i en foodprocessor med mayonnaise. Smag kantarelmayonnaisen til med salt og peber.

TIP: En god mayonnaise til denne ret kunne være den japanske Kewpie. De syltede kantareller kan holde sig i månedsvis i patentglasset, så længe glasset er lukket.

__________