Røget salt til maden

Salt til maden fra smokeren.

Røget salt til maden
Offentliggjort

200 g flagesalt

2 spsk. tørrede vilde blåbær

5 sorte peberkorn

Blend halvdelen af saltet med peber og blåbærpulver, og gnid det sammen med resten af saltet.

__________

1 bundt citronmelisse

200 g flagesalt

Vask og pluk citronmelissen, før den knuses med halvdelen af saltet i en morter. Ælt det resterende salt i og opbevar citronmelissesaltet på køl. Den friske smag forsvinder hurtigt, så tilbered kun lige nok til et par dage.

__________

200 g flagesalt

200 g whiskeytøndetræflis

2 spsk. whiskey

Ryg saltet i en bakke i smokeren ved så lav varme som muligt og gerne rigtigt længe. Til sidst hældes whiskey over saltet, og der ryges videre, til al væden er fordampet, og saltet er tørt igen.

__________

2 øko-citroner

200 g salt

Skyl citronerne, og riv skallen af dem på et Microplane, og hak den efterfølgende fint. Vend saltet med citronskal, og pres citronsaft over. Bag det fugtige salt i ovnen ved 50 grader i 2 timer, til det er tørt igen, og opbevar citronsaltet i en lufttæt bøtte.

___________