Den billigste imponerer: Vi har været til roséchampagne-smagning og vores vinder overrasker

Roséchampagne er en kategori, som generelt ikke nyder samme opmærksomhed og anseelse som de hvide champagner; det betyder imidlertid ikke, at kvaliteten ikke er høj. Det blev understreget, da importøren L’Esprit du Vin afholdt sin årlige blindsmagning af champagne, i år med rosé som tema.

Offentliggjort

Vi er for alvor trådt ind i champagnesæsonen, og med nytårsaften rundt om hjørnet stiller mange sig selv det samme spørgsmål: Hvilken champagne skal vi drikke på årets sidste dag?

Det er et stort spørgsmål, og skulle man svare på engelsk, ville man nok komme med det vage svar: ”It depends”.

Et bud på et – for mange – anderledes valg kunne være roséchampagne. Rosé har tidligere været anset for at være en forholdsvis simpel og – tør man sige det – feminin champagne, som ikke havde det store på hjerte over for den type konsument, der betragter sin champagne som seriøs vin frem for blot en festlig drik. 

Den opfattelse er dog ved at ændre sig, hvilket ikke mindst skyldes, at flere og flere producenter lægger mere energi i deres roséer, og at flere har fået øjnene op for, at roséchampagne også er en strålende ledsager til de lidt fyldigere retter i løbet af en middag.