Sådan drikker du dig igennem det danske sommerland

Du kan knappe en øl op eller hælde tvivlsom rosé fra Provence i glassene. Men du kan også gå skridtet videre. Euroman stiller skarpt på tidens cocktailtendenser og giver dig opskriften på, hvad du skal ryste, røre og drikke, uanset om sommeren skal tilbringes i Skagen, i Svaneke eller på Samsø.

Cocktails
Offentliggjort

Hvad skal vi drikke i det danske sommerland? Det ved en englænder. Gromit Eduardsen kommer oprindeligt fra Wolverhampton, men han er i dag en af det danske cocktailmiljøs mest erfarne og respekterede navne. Gennem de seneste 17 år har han blandt andet været med til at åbne det københavnske cocktailmekka 1105.

Da han siden rykkede til Hotel Skt. Petri, tidoblede hans team omsætningen i hotelbaren og gjorde den til et af de hippeste vandhuller i byen. I dag leverer Gromit Eduardsen cocktails på fustager, de såkaldte ’kegtails’, til hele landet gennem sin virksomhed Tapped.

Den britiske cocktailekspert er ikke i tvivl, da vi spørger ham om, hvad der trender lige nu. Han peger på begrebet ’Spritz’, da såvel alkoholbrands som bartendere står i kø for at turnere en ny variant af den boblende drink.

”Det sjove er, at begrebet er ret misforstået. Det blev stort i København, da Aperol Spritz blev en landeplage. Drinken stammer fra Sydtyrol, men blev siden formateret til italiensk. I udgangspunktet var den en blanding af Aperol og danskvand, men italienerne tilførte prosecco, og det er den drink, vi genskaber om sommeren i Danmark,” fortæller Gromit Eduardsen.