Sådan fileterer du en fisk

Mange er nervøse for at skulle tilberede fisk og holder sig i værste fald helt væk eller nøjes i bedste fald med fileter fra frysedisken. Der behøver dog ikke være så mange ben i det. Gastros huskok, Peter Andreas Ingeberg, giver staldtips.

Sådan fileterer du en fisk
Offentliggjort

FILETERING AF FISK er mildt sagt ikke noget modefænomen. Det har efterhånden fået et lidt småeksotisk skær, som er forbeholdt fiskehandleren eller Royal Greenland! Opgaven er nu langtfra umulig, selvom det dog kræver lidt øvelse og en skarp kniv.

Guiden er en billedserie hvor fileteringen er demonstreret på en torsk. Torsken hører til rundfiskene, og da de næsten alle er bygget på samme måde, kunne det ligeså godt have været en laks, fjæsing eller kulmule. Hold dig fra gedde – den har ben på kryds og tværs og er derfor bedst til fars. Fordelen ved at købe en hel fisk er, at du bedre kan sikre dig, at den er frisk. Du får desuden hoved, hale etc. med, og så er du allerede godt på vej til at kunne lave din egen fiskefond.

KLIK HER, OG SE HVORDAN DU FILETERER EN FISK