Sådan laver Anders Kuk Kristensen sin (lidt specielle) cacio e pepe
Til daglig driver Anders Kuk Kristensen gourmetrestauranten Ghrelin i Aarhus, men hjemme i privaten bliver det ugentligt til en hjertevarmende romersk klassiker. Opskriften indeholder et par detaljer, der ville slå en stolt italiener i gulvet. Vi har lokket kokkens opskrift på cacio e pepe ud af ham.
Foto: Getty Images Bucatini kan være et udmærket alternativ til spaghetti.
250 g tørret pasta – enten Spaghetti, Bucatini eller Linguine – i god kvalitet fra bronzeform (min favorit er De Cecco)
Cirka en spiseskefuld hele peberkorn
25 g smør
80 g pecorino romano
80 g parmesanost
Frisk timian
Sådan gør du:
Bring det saltede vand i kog, tilsæt pastaen, og tilbered det i cirka 2 minutter mindre end pakkens anvisning.
Mens pastaen koger, opvarmer du en pande, hvor du rister enten hele peberkorn (hvis du har en morter) eller en masse friskkværnet sort peber alt efter ønsket styrke. Du skal bruge cirka en spiseskefuld hele korn. Hvis du ønsker den kraftigere, rister du bare lidt flere korn.
Lad peberen varme igennem i et minuts tid, inden du kværner dem i en morter.
Tilsæt da smørret, og lad det bruse forsigtigt i et par minutter.
Tilsæt den underkogte, drænede pasta, den friskrevede ost samt 2-3 dl pastavand, og tilbered pastaen færdig i panden ved lav varme.
Når pastaen, osten og vandet har fundet hinanden og dannet en cremet sauce, rører du lidt frisk timian i, inden du serverer med lidt ekstra friskkværnet peber og timian på toppen.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.