Sådan laver du ærtesuppe à la hofkok Jesper Vollmer Heick

Frisk forret, der både kan laves på friske og frosne ærter.

Ærtesuppe
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 spsk. smør
  • ½ hovedsalat
  • 400 g bælgede ærter
  • ½ l bouillon
  • 12 grønne asparges
  • 1 avokado
  • 2 ekstra håndfulde friske ærter
  • Limesaft
  • Salt
  • Peber
  • 1 bundt basilikum
  • Ærtespirer til pynt

Sådan gør du

  1. Start med at pille og hakke løget groft, og sautér det af i smørret. Derpå i med grove stykker af hovedsalaten, der i forvejen er skyllet og afdryppet, samt ærterne. Slyng det hele lidt rundt i det varme smør, og krydr med salt og peber. Hæld bouillonen ved, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  2. Imens laver du salaten ved at snitte skyllede asparges og hakke den pillede avokado i mindre stykker. Vend det sammen med de friske ærter, og smag til med limesaft, salt og peber.
  3. Når suppen skal blendes, kommer du den friske basilikum ned i blenderen. Det er med vilje, basilikummen ikke koger med i den varme suppe, for så bliver farven ikke lige så flot grøn på suppen.
  4. Anret den varme suppe med den sprøde aspargessalat, og pynt med lidt ærtespirer.