Sådan laver du helstegt fladfisk med brunet smør og kapers som på Kødbyens Fiskebar

Den engleske kok Jamie Lee er blandt andet udlært på Gordon Ramseys michelinrestaurant i Lombard Street i London. Efterfølgende kom han til København, hvor han arbejdede for Paul Cunningham i Tivoli. I dag er han køkkenchef på Kødbyens Fiskebar, hvor fisk og skaldyr, som navnet antyder, er det faste omdrejningspunkt på menuen. Her giver han opskriften på en helstegt fladfisk med brunet smør og kapers.

Sådan laver du helstegt fladfisk med brunet smør og kapers som på Kødbyens Fiskebar
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 2 flåede fladfisk på i alt 6-700 g
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber
  • ½ bundt brøndkarse
  • ½ bundt dild

Smørsovs 

  • 500 g smør
  • 1 spsk. kapers
  • Salt
  • Lys eddike
  • 1 nip sukker

Sådan gør du

  1. Varm en pande op ved middel varme.
  2. Steg fisken i rigeligt olie i ca. 5 minutter på hver side, indtil den har en flot brun overflade.
  3. Krydres godt med salt og peber.
  4. Pluk bladene fra stilken på urterne, der er skyllet og afdryppet forinden.
  5. Servér fisken på et fad eller i panden med smørsovs henover, og top med urterne. 
  6. Giv kogte kartofler til og en frisk salat, hvis retten skal mætte. 
  7. Kom smørret i en kasserolle (smørret kan godt bruse meget op, så brug en stor kasserolle) og varm op ved middelhøj varme. Lad smørret brune, og pisk jævnligt i gryden, så det ikke sætter sig i bunden.
  8. Når smørret er godt brunet og dufter af nødder, hældes det over i en skål, der kan tåle høj varme.
  9. Kom kapersene i smørret.
  10. Smag sovsen til med salt, lys eddike og sukker.
  11. Tip: Beregn 1 kg kartofler til 4 personer. 
  12. Jamie Lee, køkkenchef på Kødbyens Fiskebar.