Sådan laver du helstegt fladfisk med brunet smør og kapers som på Kødbyens Fiskebar
Den engleske kok Jamie Lee er blandt andet udlært på Gordon Ramseys michelinrestaurant i Lombard Street i London. Efterfølgende kom han til København, hvor han arbejdede for Paul Cunningham i Tivoli. I dag er han køkkenchef på Kødbyens Fiskebar, hvor fisk og skaldyr, som navnet antyder, er det faste omdrejningspunkt på menuen. Her giver han opskriften på en helstegt fladfisk med brunet smør og kapers.
Foto: Theis Bothmann & Emil Lyders En helstegt fladfisk er en sikker vinder til middagsselskabet. Her har Jamie Lee brugt en helleflynder.
Steg fisken i rigeligt olie i ca. 5 minutter på hver side, indtil den har en flot brun overflade.
Krydres godt med salt og peber.
Pluk bladene fra stilken på urterne, der er skyllet og afdryppet forinden.
Servér fisken på et fad eller i panden med smørsovs henover, og top med urterne.
Giv kogte kartofler til og en frisk salat, hvis retten skal mætte.
Kom smørret i en kasserolle (smørret kan godt bruse meget op, så brug en stor kasserolle) og varm op ved middelhøj varme. Lad smørret brune, og pisk jævnligt i gryden, så det ikke sætter sig i bunden.
Når smørret er godt brunet og dufter af nødder, hældes det over i en skål, der kan tåle høj varme.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.