Sådan laver du surdejsvafler med stenbiderrogn, rygeostcreme og cedrat

Intet varsler forår som stenbidderrogn. Skal du tage den normale servering med færdiglavede blinis, creme fraiche, rogn og rødløg til næste niveau, er denne opskrift en oplagt vej at gå. Og så gør det ikke noget, at man med fordel kan forberede det meste dagen før.

Sådan laver du surdejsvafler med stenbiderrogn, rygeostcreme og cedrat
Offentliggjort

4

Ingredienser

Surdejsvafler 

  • 50 g bageklar surdej
  • 75 g smeltet smør 
  • 230 g sødmælk
  • 2 æg                       
  • 105 g hvedemel
  • 20 g lyst malthvedemel
  • ½ sukker
  • ½ tsk. salt 
  • ½ tsk. natron
  • ½ øko-citron 

Stenbidderrogn

  • 200 g stenbiderrogn
  • Øko-citron                    
  • Salt
  • Olivenolie

Rygeostcreme

  • 1 bæger Meyers Rygeost 20 % 
  • 170 g cremefraiche 38 %
  • Øko-citron                     
  • Salt

Marineret cedrat 

  • 1 cedrat
  • Peber 
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Surdejsvafler 

  1. Rør surdej, smeltet smør og mælk sammen. 
  2. Del æggene i blommer og hvider. 
  3. Tilsæt æggeblommer, de to slags mel og sukker. Rør dejen sammen til en homogen masse. Stil dejen på køl min. 6 timer, men gerne til dagen efter. 
  4. Rør salt og natron i dejen. 
  5. Pisk hviderne stive og rør i sammen med revet citronskal. 
  6. Bages ved middel til høj varme i et belgisk vaffeljern. 
  7. Servér de lune nybagte vafler med stenbiderrogn, rygeostcreme og marineret cedrat. Retten kan både samles ved bordet, så gæsterne selv doserer creme og rogn, men du kan naturligvis også tallerkenanrette.
  8. Start med at smage stenbiderrognen godt til med revet citronskal og -saft samt salt og olivenolie. Stil rognen på køl. Dette kan sagtens gøres i god tid. Helt op til dagen før. 
  9. Rør rygeost sammen med cremefraiche og smag til med revet citronskal og -saft samt salt. 
  10. Stil cremen på køl til servering.
  11. Skyl og aftør cedraten, og skær den i papirtynde skiver, gerne på en pålægsmaskine. Vend med olivenolie og lidt salt samt friskkværnet peber