Sådan laver du Thomas Pasfalls tømmermændsret

Når kokken Thomas Pasfall har tømmermænd, er der en helt speciel rugbrødsmad, som han tyer til. Den er hurtig, den er nem, og den smager fantastisk. Her giver han opskriften på sin hofret, der gør det en smule lettere at overkomme de værste tømmermænd.

Sådan laver du Thomas Pasfalls tømmermændsret
Offentliggjort

1

Ingredienser

  • To skiver groft rugbrød
  • To æg
  • To dåser makrel i tomat (helst dem fra Glyngøre)
  • Et løg
  • Syltede agurker
  • Smør
  • Mayonnaise
  • Groft salt
  • Peber
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Steg de to skiver rugbrød på en varm pande i masser af smør. Drys groft salt henover.
  2. Lad det ligge på panden i et stykke tid uden at brænde brødet på. Det er vigtigt, at rugbrødet suger lidt smør, for at opnå den fulde oplevelse.
  3. Er tømmermændene for slemme til den store tilberedelse, kan rugbrødet også blive ristet i en toastmaskine.
  4. Når rugbrødet er færdigtilberedt, skal der godt med mayonaise på hver brødskive.
  5. Derefter skal der puttes en dåse makrel i tomat – helst den fra Glyngøre – på hver skive.
  6. Tilfør så løg i skiver og syltede agurker oven på makrellerne i tomat på efter behov.
  7. Her kan der også tilføres lidt mayonnaise for at holde spejlæggene på plads.
  8. Tilbered så to spejlæg og læg derefter et æg på hver mad. 
  9. Drys til sidst salt og peber henover maden, og top retten med lidt frisk basilikum.