Sådan laver du blinis
Opskriften her er hugget fra Ervin Lauterbach, som har lånt den af Michael Kock, der engang... Hvem der end er den rette ophavsmand, så smager de forrygende, ja klasser over de færdigbagte fra supermarkedet, men det kan vel næppe overraske.
Foto: Anders Hviid
BLINIS MED KARTOFFEL OG MUSKATNØD
Opskriften giver omkring 20 blinis og rækker til 4-6 personer.500 g kogte kartofler
4 æg
3 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1⁄2 revet muskatnød
1⁄2 citron - revet skal og saft heraf
3⁄4 dl piskefløde
30 g blødt smør
Havsalt
Peber
Mos kartoflerne fint, og rør mosen med resten af ingredienserne til en lind ’dejmos’. Smag til slut til med havsalt og groftkværnet peber.
Ved hjælp af en spiseske lægges klatter af ’dejmos’ på en pande i lidt smør. Steg dem gyldne på begge sider som små pandekager. Er mosen lidt for udflydende tilsættes lidt mere kartoffelmel. Man kan evt. skaffe sig en rigtig blinispande i en specialforretning.
Læs også: 5 opskrifter med stenbiderrogn.